Skip to main content
home-page
home-page
Back to the overview

Participate and create together

Moestuinen in de stad, tai chi en chi gong en andere activiteiten in het jozafatpark

Ik werk sinds 21 jaar in een gemeenschappelijke moestuin naast de spoorweg, het is een plek waar jong en oud, diverse sociale klassen en diverse nationaliteiten met elkaar in contact komen; bovendien is het herontdekken van de natuur en het zien groeien van allerlei groenten en bloemen bijna levensnoodzakelijk voor veel mensen in deze al maar drukker wordende stad Brussel. Onze tuin is nu bedreigd omdat er een school zou worden gebouwd op onze plek (scholen zijn natuurlijk ook belangrijk, maar waarom laten bouwen op een plek waar veel mensen wat naar adem komen snakken).

Ook Parijs heeft het nut ingezien van het terug verbouwen van groenten en bloemen in de stad. Verder wens ik nog te wijzen op de goede initiatieven in Schaarbeek om een ganse zomervakantie lang buitenactiviteiten te organiseren in het Jozafatpark.

Ook een plek waar diverse nationaliteiten, sociale klassen en jong en oud samen kunnen komen.Dus verder doen daarmee aub.

Do you want to develop this idea?

<3>Or did this idea inspire you? Go to www.brussit.be to submit your project application and quote the reference number below:

<b>72</b>