Skip to main content
home-page
home-page
Retour à l'aperçu

Ville durable et vivable

Een drijvend 'wandelpark/street-art-gallery/openlucht zwem-gelegenheidop het kanaal

Ik fiets elke dag twee keer langs het kanaal, telkens opnieuw zie ik een enorm potentieel dat helaas niet wordt benut. In vele grote steden zien we hoe belangrijk water is. Een combinatie van Rotterdam, Chicago, Kopenhagen en Mechelen vormen dan ook de inspiratie van mijn idee.

In Mechelen hebben ze een drijvend wandelpad gecreëerd genaamd ‘Dijlepad’ Waarom kunnen we dit in Brussel dan ook niet? Waarom het kanaal niet gebruiken als wandelpad langs/op het water? De hoge muren langs de zijkant kunnen opengesteld worden voor streetart (grafitti) zoals in Medellin, Colombia, waar dit zelfs een echte toeristische trekpleister is.

Niet alleen water maar ook extra parken zijn meer dan welkom in Brussel, waarom dit dan niet combineren zoals ‘Recycled Park Rotterdam’ en de ‘Wild Mile Chicago‘?

Men zou dit dan zelfs kunnen combineren met de creatie van openlucht zemgelegenheid, zoals men dit heeft gedaan ‘Islands Brygge’ havenzwembad te Kopenhagen. Het ‘Vergotedok’ leent zich hier alvast voor!

Souhaitez-vous développer cette idée et en faire un projet?

Ou cette idée vous a-t-elle inspiré ? Rendez-vous sur www.brussit.be pour soumettre votre demande de projet. N’oubliez pas de mentionner le numéro de référence ci-dessous :

<b>86</b>

0